Förtroendeingivande och personlig marknadsföring

Att ha eget företag och marknadsföra sig själv är en utmaning som kräver mycket av din tid och energi. Även mindre företag med lite färre anställda behöver ständigt utvärdera sig själva och jobba på att bygga sitt varumärke och sprida det. Det finns många tillvägagångssätt, men ofta är de dyra eller ineffektiva. Det som krävs för att verkligen lyckas är snarare tålamod och rätt inställning till sina kunder.

Dyrt med traditionell reklam

2832553-meeting-with-a-finance-advisorI Svenska Dagbladets artikel Dyrt att bygga image slår direktmarknadsföringsgurun Richard Rosen fast att dagens marknadsföring kräver både interaktion med kunder och varumärkesbyggande samtidigt. Man kan inte längre göra påkostade och snygga reklamer bara för att bygga sin image och tro att kunder ska få större förtroende baserat på det. De flesta har inte råd med det, utan man måste helt enkelt kombinera det med interaktion för att verkligen få ut något av sin marknadsföring och kunna mäta utslaget av den.

Reklam som utstrålar empati och förtroende

Samtidigt är det svårt att bygga sitt varumärke på till exempel sociala medier utan att det väcker motsatt effekt. Det är svårt att lyckas på till exempel Facebook, och många företag gör snarare potentiella kunder irriterade än intresserade, eftersom många känner sig som levande reklampelare när de lajkar olika företagssidor.

Något som däremot utstrålar empati, självrespekt och värdighet är att ha sin företagslogga på sina arbetsverktyg. Till exempel kan man göra egna anteckningsblock, pennor, muggar eller profilkläder med företagets logga. Man syns samtidigt som man inte prackar på någon irriterande och säljande budskap.

Det har en positiv effekt i form av ökad synlighet för ditt varumärke, hjälper till att bygga relationer med kunder och leverantörer och i och med det ökad konkurrenskraftighet.

(läs mer här)

Att marknadsföra sig genom att vara trevlig, inkännande och respektingivande är det allra bästa sättet, och att ha företagsnamnet eller loggan på sin t-shirt, eller kanske en penna som du ger bort, gör att potentiella kunder förknippar ert företagsnamn med en positiv attityd. Du kan själv gå in och kolla igenom exempelvis T&S Reklams profilkläder för att hitta den typ av kläder som skulle passa för ditt företag.

Scroll to top