Håll igång med marknadsföring

Alla vet att det är otroligt viktigt för ett företag att hålla igång sin marknadsföring. Man brukar säga att ”när man inte längre har råd, eller av någon annan anledning väljer att inte marknadsföra sitt företag längre, kan man lika gärna ge upp”. Och det ligger verkligen någonting i det, för absolut inget företag kan fungera om det inte visas upp utåt.

Rätt reklam för ditt företag

Sen behöver man inte lägga ner miljoner på reklam, utan allting handlar ju om att hitta den marknadsföring som passar ens företag bäst. Ibland räcker det att trycka upp nyckelband med företagets logga, för att lyfta företaget och sprida dess namn. Man behöver inte lägga pengar på att synas på till exempel Super Bowl, vilket är den hetaste platsen att annonsera på. Och så är det oavsett hur det ser ut, hög- eller lågkonjunktur. Det är otroligt dyrt att synas under reklampausen på Super Bowl, och kostnaden för förra året ska ha varit runt 3.5 miljoner dollar. Vilket är cirka 24 miljoner kronor, och det för en 30-sekundersfilm. Och priserna har gått upp, förra året kostade en 30-sekundersfilm cirka 2 miljoner dollar (vilket självklart också är otroligt mycket pengar). Sen är det ju klart, det finns en anledning till att folk faktiskt betalar dessa summor. Sändningarna når i snitt 90 miljoner tittare, och i fjol lockade finalen 110 miljoner. Vanligtvis är det ju så klart stora företag, som har råd att lägga dessa pengar, som är med i sändningarna. I år fanns svenska H&M med för första gången. Då visades en reklamfilm på deras underkläderskollektion signerad fotbollsspelaren David Beckham.

Hur som helst, oavsett om man väljer att lägga miljontals kronor på sin reklam, eller om man väljer att hålla sig till en låg budget – är det otroligt viktigt att fortsätta med marknadsföring, även om det kan kännas i plånboken. Det är lite som man säger: man måste satsa för att vinna!

 

Scroll to top