Marknadsföra sig på den nya marknaden

Ett nystartat bolag ligger alltid i riskzonen att falla i marken om man inte gör något fort. Med detta menas att ett sådant bolag måste snabbt leta sig in på rätt marknadsplats för att kunna få kunder till sig att etablera sig med. När man är helt ny så har man heller inget direkt rykte att gå på. Man kan alltså inte säga till den första kunden att ”vi får alltid bra respons” eller liknande, utan det är något man måste få kunderna att säga till en. Således är det alltså väldigt viktigt att få referenskunder så snabbt som möjligt.

Hur man hittar rätt klienter

Det hela beror så klart på vilken bransch man är i, men för många branscher ser det nästan likadant ut. Ett sätt man kan göra är att annonsera i tidningar, på Google eller att man annonserar på Facebook eller något annat socialt medium. Man kan också försöka trycka upp olika skrifter, försöka gå via eget nätverk från tidigare år eller varför inte ringa upp kunderna själv och försöka sälja in tjänsten. Det är nog för övrigt det enklaste sättet att lyckas på.

Att vara egenföretagare eller en företagande person gör att man får ett stort ansvar som man måste ta. Anledningen är att man kommer ha fullständigt helhetsansvar för sitt företags alla positioner såsom ekonomi såsom administration. Har man anställda har man också ett ansvar att se till att de får arbetsuppgifter att göra, deadlines att hålla och erforderlig lön för mödan. Men väljer man att bli sin egen chef så har man också många stora valmöjligheter man kan göra. En sådan sak är att man får arbeta med det man vill, man får ta de steg man vill och framför allt får man välja kundkrets själv. Är man anställd hos någon blir man ofta delegerad kring ett visst område, som sin egen får man delegera själv men också välja område fritt. Ser man bara till att arbeta på bra kommer man nog kunna lyckas ganska långt!

Scroll to top