Syns i butiken

Visst finns det otaliga marknadsföringskampanjer som man kan använda sig av för att befästa sin produkt på marknaden – men om man vill slippa spendera hundratusentals kronor på reklamfilmer och annat kostsamt finns ett smart knep att ta till: se till att synas i vanliga butiker.

När man talar om marknadsföring är det ofta reklamblad och reklamfilmer som kommer en först till minnes, men om man verkligen vill få ut sin produkt på marknaden och in i folks vardag så ska man se till att synas i butiker istället för på tv. Ett smart tips är till exempel att ställa ut broschyrställ från Displayexperten med din produkt på utvalda platser så som i matvarubutiken eller hos någon annan av dina återförsäljare. Ett vanligt ställe att stöta på just broschyrställ är exempelvis på banken, resebyrån och i lobbyn på både hotell och kontor – så varför inte placera din vara på en sådan plats?

Fyndig reklam

Att det finns mängder av originella sätt att synas på marknaden på är inget nytt, men det var nog få som väntat sig ett reklamjippo så som det som utspelade sig i Luleå på invigningen av den nya gallerian. Enligt tidningen NSD hade man nämligen ställt dit levande skyltdockor som inte bara stod på sin plats utan lugnt spatserade omkring mellan besökarna och pratade på om sina kläder och smycken – som självklart allihop kom från butikerna i gallerian. Och ett annat populärt sätt att synas för en bred publik är genom produktplacering. Till exempel skrev Sydsvenskan redan 2006 om hur produktplacering ökar i filmvärlden och i tvserier, så man kan ju bara tänka sig hur det faktiskt är nu hela åtta år senare.

Så placerar du din vara smartast

När det kommer till att väja plats för sin vara så gäller det att tänka strategiskt. Att mjölken står längst in i matbutik är exempelvis ingen slump skriver DN, utan snarare ett sätt att locka kunderna till att köpa mer än vad de tänkt från början. Därför är den smartaste platsen för ett broschyrställ eller displayställ framme vid kassorna på lokala dagligvaruhandeln – det är nämligen där som mest spontanshopping sker. Så knepet för att synas på en konkurrenskraftig marknad är med andra ord att tänka smart gällande sin produktplacering!

 Hinner du se alla produkter i Bond-filmerna?
Scroll to top