Viktigt med profilering

Hur man väljer att profilera sig som företag påverkar en hel del, allt ifrån vilka kunder som vill förknippas med en till vilka som söker jobb på ens företag. Det är med andra ord viktigt att tänka på hur man väljer att profilera sig! Särskilt eftersom det aldrig är roligt om man tror att man ger en viss bild av sig som företag, men folk uppfattar en på ett helt annat sätt. Något som man alltid måste vara uppmärksam på, eftersom det faktiskt kan vara svårt att veta vad folk tänker om en, särskilt om man inte frågar någon. Profilering är viktigt för alla, såhär skriver man om det på SvD.se:

Det spelar ingen roll om du är labb­assistent, jurist, hantverkare eller frisör. Alla som vill göra någon form av karriär kan i dag ha nytta av att bygga sin egen medieprofil. Samtidigt finns många fällor att trilla i. (Läs resten av artikeln här).

Det är helt enkelt viktigt för alla företag att profilera sig på rätt sätt, något som helt klart kan vara lättare sagt än gjort. Man får helt enkelt börja i rätt ände, så att det inte blir överväldigande. En sådan enkel sak som porträttfotografering för personal och ledning, och ha bilderna på hemsidan, kan göra väldigt mycket. Att få ett ansikte på den eller de som sitter bakom skärmarna brukar alltid underlätta och göra att man mycket hellre tar kontakt med företaget. Då är det inte några främlingar som man kommer i kontakt med, utan man har ett ansikte på dem.

Scroll to top